Papageno Radio
Intermezzo Plácido Domingo védelmére keltek Európa legnagyobb operaénekesei

Plácido Domingo védelmére keltek Európa legnagyobb operaénekesei

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Miután zaklatási vádakkal illették Plácido Domingót, az amerikai dalszínházak sorra mondták le az énekes már lekötött őszi fellépéseit. Európában azonban számos neves operaénekes kelt a spanyol művész védelmére a különféle közösségi oldalakon és hírfórumokon.

Plácido Domingo mellé állt többek között a bolgár szoprán szupersztár, Szonja Joncseva, aki Instagram-oldalán kijelentette: „Ő egy igazi úriember, emberbarát művész, bűbájos és békés ember, aki a legalázatosabb és legtiszteletteljesebb módon, odaadóan ragaszkodik az új énekes generációhoz.” A mexikói tenor, Javier Camarena is üzent a spanyol művésznek: „Maestro Domingo! Tudod, hogy mennyire csodállak és milyen nagyra értékellek! Örökké hálás leszek neked a kedvességedért, és minden szép szóért, mellyel munkámat méltattad. Imádkozom Istenhez a nyugalmadért, és arra kérem, hogy karolja át és védelmezze a családodat ebben a viharos pillanatban.”

Nancy Fabiola Herrera mezzoszoprán is megkérdőjelezte a vádak megalapozottságát: „Ezek a nők miért fordulnak a sajtóhoz a törvény helyett?” A 86 esztendős legendás spanyol mezzo, Teresa Berganza a sajtó előtt megjegyezte, senkinek sincs joga nyilvánosan ítélkezni valaki felett, és hangot adott nyugtalanságának, mivel Domingo közeli barátja. A „máltai tenor”, Joseph Calleja és az olasz karmester, Riccardo Frizza szintén támogatásukat fejezték ki. Ainhoa ​​Arteta szoprán a spanyol sajtónak úgy nyilatkozott, hogy Domingo egészen biztosan nem egy nőket cserkésző lesvadász, de ugyanezen a véleményen van Ana Maria Martinez is, a mexikói tenor, Arturo Chacón Cruz pedig közösségi oldalán így írt a „vádlottról”:

„Nagy kiváltság és megtiszteltetés számomra, hogy az elmúlt 20 évben megoszthattam a színpadot egy figyelemreméltó művésszel: tanárommal, mentorommal és barátommal, Plácido Domingóval. E hosszú idő alatt mindig egy nagylelkű, kedves és tiszteletteljes embert láttam a személyében.”

A fent említettek mellett még számos művész osztott meg hasonló tartalmú bejegyzéseket, melyekben feltétlen támogatásukat fejezik ki, többek között a Plácido Domingo által alapított Operalia idei versenyzői, Adriana Gonzalez és Mario Rojas.

Ide kapcsolódik:
Nem marad el Plácido Domingo szegedi fellépése

(Via Operawire)

Promóció

Stream és színház

X
X