Papageno Radio
Intermezzo Plácido Domingo védelmére keltek Európa legnagyobb operaénekesei

Plácido Domingo védelmére keltek Európa legnagyobb operaénekesei

Miután zaklatási vádakkal illették Plácido Domingót, az amerikai dalszínházak sorra mondták le az énekes már lekötött őszi fellépéseit. Európában azonban számos neves operaénekes kelt a spanyol művész védelmére a különféle közösségi oldalakon és hírfórumokon.

Plácido Domingo mellé állt többek között a bolgár szoprán szupersztár, Szonja Joncseva, aki Instagram-oldalán kijelentette: „Ő egy igazi úriember, emberbarát művész, bűbájos és békés ember, aki a legalázatosabb és legtiszteletteljesebb módon, odaadóan ragaszkodik az új énekes generációhoz.” A mexikói tenor, Javier Camarena is üzent a spanyol művésznek: „Maestro Domingo! Tudod, hogy mennyire csodállak és milyen nagyra értékellek! Örökké hálás leszek neked a kedvességedért, és minden szép szóért, mellyel munkámat méltattad. Imádkozom Istenhez a nyugalmadért, és arra kérem, hogy karolja át és védelmezze a családodat ebben a viharos pillanatban.”

Nancy Fabiola Herrera mezzoszoprán is megkérdőjelezte a vádak megalapozottságát: „Ezek a nők miért fordulnak a sajtóhoz a törvény helyett?” A 86 esztendős legendás spanyol mezzo, Teresa Berganza a sajtó előtt megjegyezte, senkinek sincs joga nyilvánosan ítélkezni valaki felett, és hangot adott nyugtalanságának, mivel Domingo közeli barátja. A „máltai tenor”, Joseph Calleja és az olasz karmester, Riccardo Frizza szintén támogatásukat fejezték ki. Ainhoa ​​Arteta szoprán a spanyol sajtónak úgy nyilatkozott, hogy Domingo egészen biztosan nem egy nőket cserkésző lesvadász, de ugyanezen a véleményen van Ana Maria Martinez is, a mexikói tenor, Arturo Chacón Cruz pedig közösségi oldalán így írt a „vádlottról”:

„Nagy kiváltság és megtiszteltetés számomra, hogy az elmúlt 20 évben megoszthattam a színpadot egy figyelemreméltó művésszel: tanárommal, mentorommal és barátommal, Plácido Domingóval. E hosszú idő alatt mindig egy nagylelkű, kedves és tiszteletteljes embert láttam a személyében.”

A fent említettek mellett még számos művész osztott meg hasonló tartalmú bejegyzéseket, melyekben feltétlen támogatásukat fejezik ki, többek között a Plácido Domingo által alapított Operalia idei versenyzői, Adriana Gonzalez és Mario Rojas.

Ide kapcsolódik:
Nem marad el Plácido Domingo szegedi fellépése

(Via Operawire)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!