Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Márta István: „A könnyűzenei fesztiválok 60 százalékát tönkreteheti a járvány"

Márta István: „A könnyűzenei fesztiválok 60 százalékát tönkreteheti a járvány”

Többfokozatú nyitásban reménykednek, de felkészülnek a legrosszabbra is a hazai fesztiválok. A VOLT és Balaton Sound már biztos, hogy elmarad, a kicsik még igyekeznek fenntartani a lehetőséget – mondta Márta István, a Fesztivál Szövetség elnöke az ATV-n. 

- hirdetés -

A járványhelyzet jelenlegi romlása és az emiatti tervezhetetlenség több nagy hazai fesztivál esetében akár a teljes megszűnést is jelentheti. Az olyan nagyléptékű rendezvények, mint a már biztosan elmaradó VOLT és Balaton Sound kevésbé tudnak rugalmasak lenni, a jegyelővétel és a jegyértékesítés már nem működhet júniusra vagy júliusra.

- hirdetés -

„Nagy fesztiválok esetén elérkezett az a vörös vonal, amin túl már nem fog a jegyelővétel működni – árulta el a Fesztivál Szövetség elnöke.

A kisebb, kevesebb előadót és háttérembert mozgató fesztiválok könnyebben tolják az időpontokat késő nyárra vagy őszre, ahogyan tavaly is tették. A szövetség reménykedik a többfokozatú nyitásban és igyekszik minél több megoldási javaslattal előállni, hogy megtarthatóak legyenek a rendezvények.

Sziget Magyar Zene Háza – fotó: Lengyel P. László

Az oltási igazolványokkal kapcsolatban is sok még a bizonytalanság, ráadásul a könnyűzenei fesztiválközönség zömét kitevő, 18 év alattiak egyelőre nem is kapnak ilyet. Amellett, hogy milyen igazolással engednek be valakit egy rendezvényre, dönteniük kell olyan kérdésekben, mint hogy a fesztivál ültetett vagy nem ültetett, szabad- vagy zárt téren tartják-e.

Ide kapcsolódik:
Közös stratégiáról egyeztettek a hazai fesztivál- és rendezvény szakma képviselői

Minden azon múlik, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ az adatrendszere alapján hogy dönt, mennyire lazíthat a jelenlegi állapoton – szögezte le Márta. Hozzátette,

a Szövetség úgy kalkulál, hogy oltás, illetve enyhítés hiányában, a popzenei fesztiválok 60 százaléka tönkre fog menni.

(via 24.hu, ATV)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.