Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Három vígjáték ingyenesen a Filmión

Három vígjáték ingyenesen a Filmión

Az András Ferenc rendezte Veri az ördög a feleségét, Hintsch György A veréb is madár és Makk Károly Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? című felújjított alkotása tekinthető meg szabadon június 17-től június 20-ig a Filmión.

- hirdetés -

A Filmio TVOD funkcióval bővült, amely a havi előfizetés helyett a filmenkénti fizetésre ad lehetőséget – olvasható a Nemzeti Filmintézet közleményében. A magyar streamszolgáltató kínálata hetente bővül, a közeljövőben a mozikból több magyar film érkezik a csatorára, elsőként a Hab című alkotás.

- hirdetés -

Június 17-től június 20-ig ingyenesen nézhető filmek között van Makk Károly alkotása, a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? (1964). A Mátyás király udvarában játszódó vígjáték a 60-as évek ünnepelt színészeit vonultatja fel, a főszerepben Psota Irén és Darvas Iván látható. A forgatókönyvet Mikszáth Kálmán Szelistyei asszonyok című kisregénye alapján Hubay Miklós írta.

A veréb is madár, Hintsch György szatirikus vígjátéka (1968) a megduplázott Kabos Lászlóból filmsztárt csinált. A veréb is madár egyszerre figurázza ki a magyar szocializmust és a balatoni extra szolgáltatásokban dúskáló kapitalistákat.

A Veri az ördög a feleségét című 1977-ben bemutatott András Ferenc-film témája egy politikus találkozása a nép egyszerű gyermekeivel. A film a Kádár-korszak diktatúráját kritizáló társadalmi szatíra, főszereplői között van Pásztor Erzsi és Pécsi Ildikó.

A Filmión júniusban indult TVOD szolgáltatásának bevezetését reklámozzák az ingyenes filmekkel. A szolgáltató ezzel a havi előfizetés mellett a filmenkénti kölcsönzést is lehetővé teszi, így csak egy-egy alkotást is meg lehet nézni a Nemzeti Filmintézet streaming platformján. A választék többsége angol felirattal, valamint akadálymentesítve, magyar felirattal is elérhető.

A klasszikusok mellett a közelmúlt hazai alkotásai is szerepelnek a kínálatban, mint a Kölcsönlakás, a Ruben Brandt, a gyűjtő, a Napszállta, a Tékasztorik 2., a Békeidő, továbbá az Akik maradtak és a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre vagy Lakos Nóra romantikus vígjátéka, a Hab.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!