Papageno Radio
Intermezzo Két helyszínen várja a közönséget az idei veszprémi Auer Fesztivál

Két helyszínen várja a közönséget az idei veszprémi Auer Fesztivál

Két helyszínen rendezik meg a veszprémi Auer Fesztivál koncertjeit augusztus 3-8. között – mondta el a programokat ismertetve a rendezvény művészeti vezetője Veszprémben.

Kováts Péter közölte: idén a veszprémi vár felújítása miatt csak két helyszínen, a Hangvillában és a megyeháza dísztermében rendezik koncertjeiket.

Mivel a veszprémi születésű Auer Lipót nemcsak nagy hegedűművész, hanem kiváló pedagógus is volt, a fesztiválon idén is teret adnak a fiataloknak – hangsúlyozta a művészeti vezető. A nyitónapon a Hangvillában a többszörös versenygyőztes Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar, míg két nappal később a megyeházán a Bartók-világversenyre készülő, zeneakadémista hallgatókból álló Korossy kvartett is színpadra áll.

A rendezvény második napján szintén a megyeházán lép fel a Kováts Péter hegedűművész, Fülei Balázs zongoraművész és Varga István gordonkaművész alkotta Auer Trió, akiktől Schubert-, Smetana- és Liszt-darabokat hallhat a közönség.

Csütörtökön az Oláh Kálmán quartet a Mendelssohn Kamarazenekar közös produkciójával, pénteken pedig a Bjarte Eike norvég hegedűművész alkotta Barokksolistene az angol kocsmák hangulatát idéző koncertjével áll a Hangvilla színpadára.

A hétvége programjában szombaton Baráti Kristóf hegedűművész és Würtz Klára zongoraművész szonátaestje, valamint zárókoncertként a francia hegedűművész, Gilles Apap virtuóz a Mendelssohn Kamarazenekarral közös estje szerepel. Mindkét koncertet a Hangvillában tartják.

A sajtótájékoztatón Horváth Csaba rendező-koreográfus beszélt a nyitónap összművészeti produkciójáról, ahol a Forte társulat előbb a Mendelssohn Kamarazenekarral Bartók 5. vonósnégyesére, majd a Lukács Miklós Cimbiózis Trióval Ady novelláira mutat be fizikai színházi produkciót szintén a Hangvillában.

Ide kapcsolódik:
Auer Lipót öröksége

Porga Gyula Veszprém polgármestere örömét fejezte ki, hogy idén is meg tudják rendezni az Auer Fesztivált, amely programjai tavaly nyáron sem maradtak el. Ezt azért nevezte fontosnak, mert az ember társas lény, mindenkinek szüksége van találkozásokra, társas eseményekre.

A veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar idén hetedik alkalommal rendezi meg az Auer Fesztivál elnevezésű koncertsorozatot a világhírű, veszprémi születésű hegedűművész és hegedűpedagógus, Auer Lipót emlékére.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!