Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. június 12-18.

Programajánló – 2017. június 12-18.

június 12.

King Khan and the Shrines

Cirkuszi garázspunk és r&b. Kérem, 2017-et írunk?  A pszichedelikus soul big band ceremóniamester pókembert idéző show-ja önmagában az év mozgáskultúrája címet kapja – #alap –, de ez a kilencfős bazári garázsprodukció egészen elképesztő gátlástalansággal nyúl a hatvanas és hetvenes évekhez, megidézve James Brown, valamint Ike és Tina Turner eksztatikus zenei világát.

- hirdetés -

mikor: 19.00; hol: A38; mennyi: 2000/2500 Ft; további információ

június 13.

Lukács Miklós Trió – Cimbiózis

- hirdetés -

„Úgy komponáltam erre a trióra, hogy kamarazene szerűen szólaljunk meg, ahol minden zenész egyforma súllyal van jelen. Nem teljes kompozíciókat, hanem irányokat írok meg” – nyilatkozta Lukács megalakulásukkor, és ezt az elvet négy éve következetesen tartják lemezeiken és koncertjeiken egyaránt.

mikor: 20.00; hol: Kobuci kert; mennyi: 1000/1500 Ft; további információ

június 14.

Párhuzamos avantgárd. Pécsi Műhely 1968–1980

Éreztük, hogy egyszer eljön ez a pillanat. De tényleg: a hatvanas-hetvenes évek kelet-európai művészete mostanában nemcsak, hogy újra előkerült, hanem trendi lett, ennek minden jó és kevésbé jó hozadékával. A Ludwigban most egy nemzetközi kiállítás, a Marinko Sudac-gyűjtemény anyagából rendezett tárlat mellett látható ennek az apró, ám annál érdekesebb hazai művészcsoportnak a retrospektív kiállítása. És így, a korszak térségbeli művészetének összefüggésében még izgalmasabb, mintha „csak” önmagában állna. A Pécsi Műhelyben olyan alkotók találkoztak, aki számára szűkké váltak a művészi és intézményi keretek, és akik szinkronitást kerestek az akkori idők friss kortárs tendenciáival. Land art kalandok, geometikus és konceptuális irányok, fotó- és fénykísérletek egyszerre voltak jelen a tevékenységükben – amelyből nemrég New York-ban is felvillant valami, a magyar neoavantgárdot bemutató első tenegerentúli kiállításon.

mikor: június 25-ig keddtől vasárnapig: 10.00–20.00; hol: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum; mennyi: 800/1600 Ft; további információ

június 15.

A Nibelung gyűrűje – Budapesti Wagner-napok

Június Wagner hónapja. Az állítás indoklását itt találja.

Wagner grandiózus mesterműve, a négy egész estén át ívelő operaciklus a műfaj Mount Everestje – alig van a világon operaház, amely merne vállalkozni a teljes Ring-ciklus előadására. A 19. századi Gyűrűk ura – világklasszis szólisták, Fischer Ádám és a Rádiózenekar tolmácsolásában, a Müpa kivételes akusztikájában és Hartmut Schörghofer látványos rendezésében.

A Budapesti Wagner-napokra életem egyik rendkívüli ajándékaként tekintek, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elindítanom, és természetesen a külső tényezőktől befolyásoltan, de addig szeretném folytatni, amíg művészi kihívást látok benne. – Olvassa el Fischer Ádámmal készült interjúnkat!

mikor: 18.00 (16., 17., 18. – 16.00); hol: Müpa-BBNH; mennyi: 6000 Ft–22.900 Ft; további információ

június 16.

Liliom – Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy

Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

29. alkalommal gyűlnek össze az északkelet-magyarországi kisvárosban a határon túli magyar színházak. Ezúttal 16 versenyelőadás került a programba, a legtöbbjük ez alkalommal látható először Magyarországon. A határon túli magyar színházak mellett határon inneni teátrumok vendégelőadásai is színesítik a programot.

mikor: június 16–24.; hol: Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza; további információ

június 17.

POSZT-díjkiosztó

Vége az idei országos színházi seregszemlének, amelyen nem csupán a két válogató által szelektált 14 versenyelőadás mutatja be az évad kiemelkedő alkotásait, hanem az off programban látható megannyi független és kőszínházi produkció is ízelítőt ad belőle. A szakmai és a közönségzsűrik döntése alapján gála keretében adják át a díjakat a legjobbaknak.

mikor: 19.00; hol: Kodály Központ; további információ

A fesztivál programfüzete ide kattintva lapozható végig, a versenyelőadásokat tematikus blogunkban mutatjuk be.

június 18.

Lépésváltás. Az 1945 utáni magyar művészet

Mikor, ha nem nyáron? Ilyenkor van idő állandó kiállításokat is megnézni, és az MNG újrarendezett modern, magyar kiállítása valóban új, friss, kortárs szemlélettel mutatja be a ’45 utáni időket.

mikor: keddtől vasárnapig 10.00–18.00; hol: Magyar Nemzeti Galéria; mennyi: 800/1600 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!