Papageno Radio
Blogok Müpa magazin Programajánló - 2017. június 26.-július 2.

Programajánló – 2017. június 26.-július 2.

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

június 26.

Shakespeare-szonettek

„Minden kezdet merész!” A klasszikus szonett lírai forma. Hajdanában megpendültek a húrok a lanton, és a költő énekelte a verseket. Shakespeare szonettjei lírába rejtett drámák. A nagy drámaköltő több mint három tucat megvalósult drámát írt, s e művekben elrejtve, ott zeng összetéveszthetetlen lírája is. Míg legnagyobb lírai vállalkozása, a Szonettek könyve szüntelen drámai magasfeszültségben izzik. Ki mondhatná meg, hogy a Szabó T. Anna által fordított, magyarul felragyogó költeményekben Shakespeare hány meg nem valósult drámát temetett el? Talán a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói választ adnak erre.

mikor: 19.30; hol: Madách Színház; mennyi: 1900 Ft

Szerelmünk, Shakespeare – Fesztivál a Madách Színházban 2017 – különszám

június 27.

Gregory Porter

Értelem és érzelem. A sapkás ikon. Bizony, ő az elmúlt évek legsikeresebb jazzénekes-dalszerzője: előző albuma, a Liquid Spirit platinát érdemelt az Egyesült Államokban, nem is véletlenül. A Müpában viszont már legújabb Take Me to the Alley anyagát mutatja be, hatalmas érzelem- és szeretethullámot bocsátva a nemzeti hangversenyterem közönségére.

mikor: 20.00; hol: Müpa; mennyi: 3900-12900 Ft; további információ

június 28.

Prima Donna

Az 1970-es évek Párizsában játszódó Prima Donna, amint arra címe is utal, úgynevezett művész opera: az egykor népszerű és elismert díva egy napját követhetjük nyomon a történetben, aki az utolsó esélyt megragadva szeretné még egyszer eljátszani a korábbi sikereit jelentő szerepet, abban bízván, hogy ezáltal kitörhet a feledés és mellőzöttség homályából. Rufus Wainwright operája Alföldi Róbert rendezésében az Armel Opera Fesztivál keretében látható.

mikor: 19.00; hol: Thália Színház; mennyi: 5900-7900 Ft; további információ

Ismét európai szintű kiváló minősítést kapott az Armel Opera Festival

június 29.

Indul a Gyulai Nyár!

Ha valaki a nyár folyamán Gyulára utazik akár hosszabb időre nyaralni, akár csak egy rövidebb kirándulásra, rengeteg lehetőséget kap a feltöltődésre a gyógyvízen, a környékbeli látnivalókon és a gasztronómiai élményeken túl, hiszen öt tematikus fesztivál keretében számos, először itt látható hazai és külföldi program várja az érdeklődőket. Hagyományosan, hiszen az 54. évad indul a városban, ami bizonyíték az igényességre. Kortárstól néptáncig, musicaltől királydrámáig, színháztól filmig, jazztől klasszikus zenéig, irodalomtól képzőművészetig, gyerekektől felnőttekig terjed a széles műfaji és korosztályi kínálat, amelyből kiemelkedik a 13. alkalommal megrendezendő, határon inneni és túli magyar, izraeli, román, szlovák produkciókat felvonultató Shakespeare Fesztivál programja.

mikor: június 29.–augusztus 13.; hol: Gyula, több helyszínen; további információ

június 30.

Tosca

A Szegedi Szabadtéri játékok nyitónapján Puccini egyik igazi közönségkedvence, a Tosca kerül színre, Bocsárdi László rendezésében. A címszerepben Rost Andreát, Cavaradossiként László Boldizsárt, Scarpiaként Kálmándy Mihályt hallhatjuk – az első szegedi este is emlékezetesnek ígérkezik.  – Szegedi Szabadtéri Játékok

mikor: 21.00 (1-jén is); hol: Dóm tér, Szeged; mennyi: 3395 Ft–11895 Ft; további információ

Győrkőcfesztivál

Győrkőcfesztivál

Meseváros, varázshíd, plázs, vásár, pörgő, cirkusz, medenceszínpad, olimpiai sétány. Koncertek Szalóki Ágival és Bognár Szilviával, verselés Finy Petrával, Szabó T. Annával, Szabó Borival, Tóth Krisztinával, Varró Dániellel, rajzolás Rofusz Kingával, Szalma Edittel, Szegedi Katalinnal. Az ország legnagyobb utazó játszóháza és vizes csúszdája. Trükkös bringák és motorbiciklik. (Természetesen védőfelszereléssel.) Régi és új, hagyományos és szokatlan játékok. Artisták, bábosok, zenészek, táncosok. Színházi előadások és alkotósarkok. Föld, víz, levegő. A város közepe, a Rába partja és a Radó-sziget. Kicsiknek és nagyoknak. Tizedszer. A Vaskakas Bábszínház szervezésében. Európa egyik igazoltan legjobb fesztiválján. Ráadásul ingyen, szállás-, étkezési és utazási kedvezményekkel.

mikor: június 30.-július 2.; hol: Győr; mennyi: ingyenes; további információ

július 1.

Händel: Messiás

A 33. Régi Zenei Napok keretében csendül fel az oratórium a Capella Savaria, a Purcell Kórus, Klafszky Adriana (szoprán), Szigetvári Dávid (tenor), Thomas Dolié (basszus) és Bárány Péter (kontratenor) előadásában, vezényel: Nicolas McGegan.

mikor: 20.00; hol: Nagyboldogasszony-székesegyház – Vác; mennyi: 4500 Ft; további információ 

Ájlávjú, de jó vagy, légy más

A Balaton-parton június 23. és augusztus 27. között szerelmi és párkapcsolati bonyodalmaink kerülnek színre különböző műfajokban a csillagos ég alatt, a tanulságot pedig magunkra vonatkozóan kacagva vonhatjuk le, valamint az is bizonyítást nyer, hol a határ slam poetry, stand up, egyéni előadóest, monodráma közt. A Kultkikötőbe hajóval, autóval, biciklivel vagy tömegközlekedve is lehet érkezni, nem ez a lényeg. Sőt az sem számít, milyen életkorú a néző, egyedül, családdal vagy baráti társasággal van-e, mert mindenki talál magának könnyed, kikapcsolódást garantáló programot, jórészt Földváron, de Fenyvesen és Bogláron is. – Kultkikötő

mikor: 20.30; hol: Kultkikötő, Nagyszínpad – Balatonföldvár; mennyi: 2900-5500 Ft; további információ

július 2.

Barokk Randevú

Bach, Vivaldi és Pergolesi méltán népszerű mesterművei a keszthelyi Festetics-kastélyban, két napon keresztül, olyan fellépőkkel, mint a Swing á la Django, a Budapest Szaxofon Quartet és a Budafoki Dohnányi Zenekar.

mikor: július 1-2. 18.30-tól; hol: Festetics-kastély – Keszthely; mennyi: 7000 Ft (napijegy); további információ

Otello

Jonas Kaufmann oly nagyon várt londoni szerepdebütjét mi is élőben követhetjük a technika segítségével. A Keith Warner rendezte előadás karmestere Antonio Pappano.

mikor: 20.30; hol: Pesti Vigadó; mennyi: 4000 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X