Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. szeptember 25.-október 1.

Programajánló – 2017. szeptember 25.-október 1.

Hol lehetne kellemesebben eltölteni a hűvös őszi estéket, mint egy koncertteremben? Heti ajánlataink közt barokk és Bartók külön-külön és együtt is szerepel.

szeptember 25.

Ránki Dezső és a Nemzeti Filharmonikusok

- hirdetés -

Ránki Dezső azt a zongoraversenyt játssza, amivel Liszt zeneszerzőként először mutatkozott be a közönség előtt, annak a Kodály-műnek a kíséretében, amelynek ajánlása közvetlenül Arturo Toscanininek szólt. Hamar Zsolt hivatalos bemutatkozó koncertjének csúcspontjaként pedig Dohnányi, a fiatal titán lenyűgöző tudásával, lendületével és zsenialitásával megkomponált szimfóniáját hallgathatjuk meg.

- hirdetés -

mikor: 19.30; hol: Müpa; mennyi: 2100-5200 Ft; további információ

Női energiák

A hangverseny-sorozatot 2017 tavaszán indította útjára a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus Molnár Éva vezetésével. A magyar kortárs művek tolmácsolásához Markóczy Rita hárfaművész mellett ezúttal Fejes Krisztina, Fischer Annie-ösztöndíjas, Artisjus-díjas, az MMA–ösztöndíjas zongoraművészt hívták segítségül.

mikor: 19.30; hol: BMC; mennyi: 1500 Ft; további információ

szeptember 26.

A kamarazene remekei

Birsen Ulucan (zongora), Ozcan Ulucan (hegedű), Bársony Péter (brácsa), Rózsa Richárd (gordonka) a koncert résztvevői.

mikor: 18.00; hol: Magyar Rádió Márványterme; mennyi: 1000, 1500 Ft

Viva Bartók! – Bálint András és Fülei Balázs estje

Viva Bartók!

szeptember 27.

Budapesti Vonósok Kamarazenekar

Járdányi Pál műveiből játszik a húsz éve alakult, a világ élvonalbeli együttesei közé tartozó, és a nemzetközi zenei élet kiemelkedő szólistáival, művészeivel koncertező együttes, amely rendszeresen fellép Európa, az Egyesült Államok, Dél-Amerika és Japán koncerttermeiben is. Műsoron: Szimfonietta vonószenekarra, Székely rapszódia nagybőgőre és vonószenekarra, Concertino per violino e orchestra d’archi, illetve Concerto per archi (Járdányi Gergely átirata). A koncerten közreműködik Szabadi Vilmos (hegedű) és Járdányi Gergely (nagybőgő).

mikor: 19.30; hol: Pesti Vigadó; mennyi: ingyenes (regisztrációhoz kötött); további információ

szeptember 28.

Jonathan Cohen és a BFZ Barokk Együttese

A kivételes zenei intelligenciájú brit karmester „őrült spanyol” hangulatban vezeti Fischer Iván zenekarát. A koncert során az izgatott, gyors és szenvedélyes termékenységi tánctól a burleszk humoros, jókedvű zenei történetmesélésén keresztül jutunk majd el a csembaló irodalom legmagasabb fokához, ami egy ritkaságnak számító, szívszorító fuvolaversenybe torkollik majd.

mikor: 19.45; hol: Müpa; mennyi: 4400 Ft; további információ

szeptember 29.

Várdai István

Várdai István és Shai Wosner kamaraestje

Két fiatal, de a nagy ígéret stációján már réges-rég túlemelkedett hangszeres művész Beethoven és Brahms alapművei mellett Debussy, Janáček és Kodály Zoltán csellóra és zongorára írt darabjaiból játszik majd egy igényesen összeválogatott programot. A koncert után kamarabeszélgetésre kerül sor.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1900-5400 Ft; további információ

szeptember 30.

A Budafoki Dohnányi Zenekar és Szüts Apor

A nagy múltú zenekar és a fiatal zongorista találkozása izgalmas koncertet ígér. A műsoron Dohnányi: Szimfonikus percek, Beethoven: 1. (C-dúr) zongoraverseny és Brahms: 1. (c-moll) szimfóniája.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 3000-4000 Ft; további információ

október 1.

Váradi Helga csembalóestje

Így szólnak Bartók művei csembalón

Bartók&Barokk lemezbemutató koncert a zene világnapján.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.