Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló – 2017. december 18-24.

Programajánló – 2017. december 18-24.

A karácsonyt megelőző hét a várakozásról szól – brit kóristákkal, egy világhírű hegedűművésszel és persze a klasszikus karácsonyi balett-előadással hangolódhatunk az ünnepre.

december 18.

Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler – premier

- hirdetés -

Hogyan kell főzni a tyúkot? Ha akváriumot kért születésnapjára, akkor örül-e a gyerek a logikai fejlesztőnek? Mit csináljunk, ha nem? Az élet nehéz, legyünk mi a nehezebbek!

- hirdetés -

mikor: 19:00; hol: Katona József Színház – Kamra; mennyi: 8900 Ft; további információ

fotó: Dömölky Dániel

december 19.

A cambridge-i St. John’s College fiúkórusa

Anglia egyetemi városaiban nemcsak a tudományos képzés zajlik évszázadok óta kiemelkedő színvonalon, hanem sok egyéb is – például a sport és a zene. A központok értelemszerűen a college-ok, ezek neve különbözteti meg a sokféle együttest. Közöttük olyan nagy múltú és világhírű is akad, mint a St. John’s College Fiúkórusa, akik Thomas Trotter orgonaművész közreműködésével teszik meghittebbé az adventi időszakot.

mikor: 19:30; hol: Müpa; mennyi: 3100 – 5900 Ft; további információ

december 20.

Adventi koncert Tokody Ilonával és Ács Jánossal

A Kossuth-díjas szoprán operaénekes, Tokody Ilona népszerű áriákkal, olasz dalokkal és egyházzenei művekkel teremti meg a karácsonyi ünnepkör áhítatos hangulatát. Ács János, akit a zeneszerető publikum a Három Tenor karnagyaként ismerhetett meg, zongorán kíséri majd a művésznőt, akivel több ízben adtak már magával ragadó koncertet.

mikor: 19:00; hol: Budapest Kongresszusi Központ; mennyi: 7000 – 13.000 Ft; további információ

Tokody Ilona a Figaro házasságában

december 21.

Semmi konferencia

Koncert-színház a Kiscsillag zenekarral – Lovasi András szerzőségével, Földes Eszter rendezésében – egy 11 éves kisfiúról, aki konferenciát szervez, hogy megtudja, mi az a Semmi, és miért szomorú tőle az édesanyja.

mikor: 19:30; hol: Átrium; mennyi: 3600 – 4500 Ft; további információ

december 22.

Rohmann Ditta – jótékonysági lemezbemutató

Rohmann Ditta és Fassang László új albumát a Ceglédi evangelikus templom orgonáján vették fel, melyet az Aeris-orgona Kft. épített. Az orgonaépítő cég Pesten is felállított egy türingiai stílusú hangszert, így a fővárosi közönség is eredeti minőségében élvezheti majd J.S. Bach dallamait. Az esemény teljes bevételével a Máltai Szimfónia programot támogatják, amely a hátrányos helyzetű gyermekekhez juttatja el a zene szeretetét – ehhez kapcsolódóan a koncerten a monori gyermekek is közreműködnek.

mikor: 18:00; hol: Hold utcai református templom; további információ

Rohmann Ditta és Fassang László

december 23.

Edvin Marton: Ave Maria – Symphonic Live

A világhírű hegedűművész dupla előadással kedveskedik a magyar rajongóknak. A nagyszabású performansz hangulata megjeleníti a karácsony meghittségét, és elvezet Edvin Marton epikus világába. A klasszikus zenére épülő show olyan zeneszerzőket idéz meg, mint például Johannes Brahms, Antonio Vivaldi és Niccoló Paganini, vagy Wolfgang Amadeus Mozart.

mikor: 16:00, 20:00; hol: Budapest Kongresszusi Központ; mennyi: 7900 – 19.000 Ft; további információ

december 24.

A diótörő

„Amikor a függöny felgördül, a következő szereplők vannak a színen: karamell-cukorkák, marcipán, mézeskalács, nugát, fekete szemű mazsolák…” Ez állt a pétervári Mariinszkij Színház vezető balettmesterének eredeti librettójában, amit Csajkovszkij kézhez kapott. Az ő zeneszerzői zsenije kellett ahhoz, hogy a figurákhoz ne szirupos, hanem költészettel telített muzsika szülessen. Vaszilij Vajnonen koreográfiájával indult világhódító útjára a karácsonyi klasszikus, amely idén is visszatér az Erkel Színház színpadára.

mikor: 11:00; hol: Erkel Színház; mennyi: 3000 – 14.400 Ft; további információ

fotó: Körvélyesi László

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.