Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Vonós varázs a Gödöllői Kastélyban

Vonós varázs a Gödöllői Kastélyban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Rendkívül jó évet zárt a Gödöllői Királyi Kastély, mely a főváros közelében az egyik meghatározó kulturális és turisztikai helyszín. Kiállításain, koncertjein 232 053 regisztrált látogató vett részt 2017-ben, parkja minden évszakban népszerű kirándulóhely. Az általános turisztikai növekedést meghaladó, 16%-os bővülése, az előzetes foglalások bizakodásra adnak okot 2018-ra is.

Márciusban a tavaszi megújulásé a főszerep a sokszínű programkínálatáról ismert patinás épületben. A már jól ismert családi programok mellett idén is nívós koncertek, fesztiválok és színházi előadások várják a kastélyba érkezőket. Március 2-4. között rendezik meg azt a Vonós varázs névre keresztelt eseményt, ahol egyedül vagy kísérettel, kamaracsoportban vagy a virtuozitást előtérbe helyezve, de minden szinten a vonósok kapják a főszerepet! Szabadi Vilmos, a Zeneakadémia tanszakvezetője, Liszt-díjas hegedűművész az alábbi fő célokat tűzte a zenei csemegéket felsorakoztató fesztivál zászlójára:

Sakura, Vappu, tavaszi rügyfakadás? Mindhárom hallható majd zenébe foglalva. Gödöllőről indult és az Akadémián ígéretes tehetségek vagy a már a világot meghódító vagy hazáját képviselő vendég művészek látogatnak el a varázslatos kastély ihletett környezetébe.

Pénteken, március 2-án Szűcs Máté (brácsa), a Mirai Musician, Albert Julianna (hegedű), Asztalos Dóra (cselló) és Szabadi Vilmos hangversenye kerül megrendezésre, melyet szombaton, március 3-án a Trio Me, Bársony Péter és Szabadi Vilmos hegedűművész előadása követ.

„A teljes távot csak a versenyen futom le”

Vasárnap, március 4-én a győztesek koncertjén vehet részt az érdeklődő: Langer Ágnes (hegedű) és Taraszova Brigitta (zongora) estjén közreműködik Szabadi Vilmos. Langer Ágnes és Taraszova Brigitta mindketten verseny illetve versenydíjak többszörös nyertesei. Ágnes pályája elején már külföldön, míg Brigitta mindig is Magyarországon tanult és diplomázott a Liszt Zeneművészeti Akadémián. Ágnes még Németországban tanul, azonban ezalatt sorra aratja a versenydíj győzelmeit, valamint utazza a világot körbe, mint keresett szólista és kamara művész. Legutóbb a Zeneakadémia által első alkalommal, hegedűművészek számára megrendezett Bartók-világversenyen harmadik helyezést ért el.

Langer Ágnes: „Akkor lennék a legboldogabb, ha hosszútávon haza tudnék jönni”

A tavasz a visszatérő megújulás erejét hozza, a szépség és az erő ellentéteinek a varázsa csábítja erre a márciusi hétvégére a Gödöllőre látogatókat, közelebb hozva és egyesítve hallhatjuk távoli országok és hazánk zenei nyelvét.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X