Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Hangolódjon az ünnepekre az Óbudai Társaskör decemberi koncertjeivel

Hangolódjon az ünnepekre az Óbudai Társaskör decemberi koncertjeivel

Az Óbudai Társaskör decemberi kínálatában ismét megtalálják kedvenc sorozataikat: a BarokkPlusz következő koncertjén az 55. születésnapját ünneplő Liszt Ferenc Kamarazenekarral Meláth Andrea és Hodos Dániel, a Fehér Ilona Hegedűverseny győztese lép színpadra. A barokk művek mellett két fiatal zeneszerző-hallgató Debussy-átiratát is hallhatják.

- hirdetés -

Folytatódik a Fehéren feketén zongorás sorozat: a második koncerten Mali Emese Chopin-, Debussy- és Hummel-műveket ad elő a Társaskör Steinway D-modell zongoráján, így tisztelegve a 165 éves Steinway-gyár jubileuma előtt.

- hirdetés -

A színpadon minden hónapban teret kapnak tehetséges fiatalok is. A hónapban operaáriákkal, operett- és musicalrészletekkel mutatkoznak be a Házy Erzsébet Nemzetközi Énekverseny döntősei Baranyi Ferenc műsorában.

Az esten megismerhetik Az évszázad Manonja című, nemrég megjelent, Házy Erzsébetről szóló kötetet is.

Koncertet ad a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet viselő Anima Musicae Kamarazenekar Viva Italia! címmel, akik egy könnyedebb olaszos műsort válogattak össze. Az est szólistája egy nemzetközi hírű fuvolaművész, Massimo Mercelli. A még könnyedebb műfaj kedvelőinek a Budapest Ragtime Band koncertjét ajánlják, akik most a gyerekekkel ismertetik meg a ragtime, a jazz műfaját egy vasárnap délelőtti koncert során.

Massimo Mercelli – forrás: facebook.com/massimo.mercelli/

60-70-es évek magyar slágereit hallhatják a The Voice tehetségkutató műsorból ismert Weisz Viktor és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar műsorában. És hogy ne csak férfiak legyenek a színpadon: Berki Laura, Berki Sándor művészeti vezető lánya is színpadra lép.

Hagyományaikhoz híven adventi koncertet ad a ház legrégebbi zenekara, az Óbudai Kamarazenekar, akik egy Beethoven-esttel készülnek. A koncerten fellép Oláh Vilmos hegedűművész.

Oláh Vilmos

A gyerekek is találnak karácsonyi programot: közös koncertezésre vár mindenkit Lakatos György fagottművész a Mozart Klub decemberi alkalmára, ahol minden bátor jelentkező eljátszhat egy darabot. Az idei Társasköri karácsonyon Hutás Gergely hegedűművésszel és családjával, zenészbarátaival tölthetnek el egy jó hangulatú, meghitt estét zenével, versekkel, teával, forralt borral.

A zene segít az ünnepekre hangolódásban. Bízunk abban, hogy a Társaskör adventi koncertjei az otthonos, családi miliővel adnak egy kis pluszt a karácsonyi készülődéshez.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.