Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Szentendre Nyárbúcsúztató fesztivál Szentendrén

Nyárbúcsúztató fesztivál Szentendrén

Az Édenkert nyomában, az Art Capital helyszíneit bemutató séta az egyik legizgalmasabb a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál több mint 160 programjában. A város 13. alkalommal, tematikus városi sétákkal, fényfestéssel, koncertekkel, performanszokkal, kiállításokkal és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket augusztus 24. és 26. közötti nyárbúcsúztatóján.

Ismerje meg Szentendre sokszínű kulturális életét tematikus blogukból!

- hirdetés -

A Szentendrére látogatók a Házak, udvarok, házigazdák sorozatban nem csak a belváros házainak barokk homlokzatait nézhetik meg, hanem betekintést nyerhetnek az udvarokba, valamint találkozhatnak az ott lakókkal is.

A szentendrei lakosok lesznek ugyanis a házigazdái az eseményeknek, ők adják a programokat és kínálják saját készítésű ételekkel a betérőket.

- hirdetés -

Van közöttük festőművész, kőfaragó, közgazdász, nyelvtanár, művészeti író, vagy restaurátor is. A sorozatban 33 helyszínen, 90 program közül választhatnak a látogatók.

A Gastroart keretében a szentendrei művészek alkotásai ihlette desszerteket és ételeket kilenc vendéglátóhely képviselői készítik el, kimondottan erre a hétvégére. További gasztronómiai különlegességekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal és cirkuszi mutatványosokkal találkozhat mindenki, aki kilátogat a Duna korzón található Gasztroutcába. Ezt a helyszínt nyitja meg péntek este a város egyik kedvenc eseménye, a dunai gyertyaúsztatás. A városismereti séták során mindenki a saját érdeklődési körének megfelelően megismerheti Szentendre rejtett kincseit.

A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál programjairól részletesen itt tájékozódhat!

Szentendre ikonikus központi helyén, a Fő téren szombaton és vasárnap este különleges fényfestészeti kompozícióval és koncertjekkel várják az érdeklődőket.

Szentendre Éjjel-Nappal – koncert a Fő téren

A Dumtsa Jenő sétálóutca is sokszínű fesztiváli forgataggá válik. A Dumtsa forgatagban olyan gyerekprogramok és koncertek kapnak helyet, mint a Mi folyik itt? című vízparti gyermekfoglalkoztató, a Társas-Ág családi játszótér, a Gyermekszínpad programjai, a Szentendrei Iparművészeti Vásár, a Művész Teraszkoncertek, valamint az Apetízer kóstoló programok az Édeni Édességek Boltjában.

Aki várossá tette Szentendrét

Erre a hétvégére a város többi kulturális intézménye is számtalan programot biztosít. A kísérőprogramokban többek közt a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, a P’Art Mozi, számos kisebb szentendrei kiállítóhely, galéria és a Ferenczy Múzeumi Centrum eseményei szerepelnek. A Ferenczy Műteremház udvarán franciasanzon-estet hallhatunk, az Ámos Imre – Anna Margit Emlékmúzeumban pedig a Meseudvar programjain vehetünk részt.

Az Art Capital Képzőművészeti Fesztivál kiállításai egész nyáron várják az érdeklődőket.

Augusztus 26-án, vasárnap 15:00-tól Az Édenkert nyomában című sétára invitál az ArtCapital fesztivál, melynek rendkívül színes és élménygazdag helyszíneit járhatjuk be a séta alkalmával. Ezúttal egyébként elzárt terekbe is betekinthetünk és meglepetés is várja a vendégeket.

Az Ahány ház, annyi történet, az Édenkert nyomában és a Gastro-Art sétára a korlátozott létszám miatt előzetes regisztráció ajánlott.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.