Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Különleges perspektívák és örömteli pillanatok

Különleges perspektívák és örömteli pillanatok

2018 harmincnyolcadik hetében díjakat adtak át, jelöltek neve került nyilvánosságra, új lemezeknek örülhettünk, és a színfalak mögé is beleshettünk.

- hirdetés -

Idén már tizenhatodik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat, amelyre tavaly óta határon túli magánszemélyek, illetve alkotóközösségek is jelölést kaphatnak.

Dresch Mihály, Fischer Ádám és Várjon Dénes a Prima Primissima díj jelöltjei között

- hirdetés -

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal ismerte el a 2017/2018-as színházi évad legjobbjait. A 15 kategória mellett átadták a testület életmű- és Kurázsi díját, a Koltai Tamás kritikapályázat győzteseinek elismerését, valamint a Színházi Dramaturgok Céhének Díját. A sepsiszentgyörgyi színház minden jelölést díjra váltott, Alföldi Róbert rendezőként és színészként is a legjobbnak bizonyult.

A sepsiszentgyörgyi színház mindent vitt, Alföldi Róbert két díjat kapott

A Karol Lipiński és Henryk Wieniawski Nemzetközi Hegedűversenyen a junior korcsoport nagydíjasa lett Teo Gertler, akit a Virtuózokból is ismerhetnek a magyar nézők.

Nagydíjas lett Teo Gertler Lengyelország egyik legrangosabb hegedűversenyén

A BMC Records gondozásában jelent meg Vajda Gergely Klarinétszimfóniájának felvétele, melynek ősbemutatóját 2016 februárjában hallhatta a Müpa közönsége a Magyar Rádió Szimfonikusok előadásában Varga Gábor és Szepesi János szólójával.

Lemezre került Vajda Gergely Klarinétszimfóniája

Beethoven műveinek jazzfeldolgozásai után most Bartók-adaptációkból készített lemezt a Sárik Péter Trió.

Új, Bartók-lemezzel jelentkezik a Sárik Péter Trió

A zeneszerző születésének 333. évfordulójára 222 CD-ből álló sorozat jelenik meg, amelyen mintegy 750 előadó és együttes interpretációjában ismerhetjük meg Bach műveit.

Bach 333 címmel új összkiadás jelenik meg

Az M4-es metró négy állomásán zenélt a Budapesti Vonósok Kamarazenekar szeptember 17. és 20. között a Budapesti Közlekedési Vállalattal és a Klasszik Rádióval együttműködésben. Mutatjuk a reakciókat!

Rajongtak a budapesti metró utasai az élőzenéért – Videó

Intim közelség, minimalizmus és kizárólag arcok – a budapesti Katona József Színház új társulati portrésorozattal jött ki a színházi évad startjára. A fotók megszületéséről készítőjüket, a Hollandiában élő Süveg Áront kérdeztük.

Süveg Áron: „A legrutinosabb színészek is tudnak zavarban lenni” – Galéria

A Müpa és a BFZ együttműködésében létrejött Európai Hidak Fesztivál keretében adott koncertet szeptember 21-én a Budapesti Fesztiválzenekar, amit a híres észt zeneszerző, Arvo Pärt is meghallgatott. A hangversenyen a komponista két darabja hangzott el. A 83 éves művész, aki negyven év után először jár hazánkban a koncert után személyesen gratulált Fischer Ivánnak. Mutatjuk az ünnepi pillanatokat!

Arvo Pärtet lenyűgözte a Fesztiválzenekar koncertje – Galéria

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.