Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Három korosztályban hirdet musical-tehetségkutatót a Madách Színház

Három korosztályban hirdet musical-tehetségkutatót a Madách Színház

A Madách Színház versenyt hirdet a 2019/2020-as évadban 6 és 26 év közötti fiatalok számára. A verseny célja az, hogy a musical műfaja számára olyan új tehetségeket fedezzen fel, akik a musicaljátszás három alapkövetelményének birtokában vannak. Az énekelni, táncolni és játszani tudó fiatalok három korosztályban indulhatnak a versenyen: 6-12 évesek, 13-18 évesek és 19-26 évesek kategóriájában. A jelentkezők a három alapkészség mellett egyéb előadó-művészi képességüket is megmutathatják, például hangszeres tudás, akrobatika, bűvészet stb.

- hirdetés -

Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell a három szakmai követelmény (ének, tánc, színjátszás) közül legalább kettővel. Tekintettel arra, hogy a verseny többfordulós, a versenyzőknek rendelkezniük kell 4-4 műsorszámból álló repertoárral, amelyek hossza egyenként maximum 3 perc lehet. A fordulók folyamán a jelentkezőnek gondoskodnia kell a zenei alapról.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
„Jó újra találkozni” – a Once főszerepeiben: Tompos Kátya és Dolhai Attila

A versenyzők a Madách Színház szakmai zsűrije előtt mutatják meg tudásukat. A zsűri tagjai: Bencze Ilona színművész, rendező; Gallusz Nikolett színművész; Kocsák Tibor zeneszerző, karmester, a Madách Színház zenei vezetője; Köteles Géza karmester; Molnár Ferenc koreográfus, a Madách Színház tánckarának vezetője; Nagy Sándor színművész; Oberfrank Péter karmester; Polyák Lilla színművész; Szemenyei János színművész, író, zeneszerző, rendező; Szente Vajk színművész, író, rendező; Szerednyey Béla színművész, rendező; Tihanyi Ákos koreográfus, a Madách Színház tánckarának művészeti vezetője; Vaszilenko Eugenia táncművész, koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója.

A verseny menete:

A január 6. és 24. között megrendezendő selejtezők előtt a beküldött videók alapján a szakmai zsűri előválogatást tart.

A középdöntők (március 5-14.) és az elődöntők (április 24-26.) a Tolnay Szalonban és a Madách Stúdióban, közönség előtt kerülnek megrendezésre.

Ide kapcsolódik:
Rocksuli: egy semmihez nem hasonlítható iskola

A döntőre (május 23.) és a gálaestre (június 26.) a Madách Színház Nagyszínpadán kerül sor. A döntőbe 15 produkciót a zsűri juttat be, 1 produkcióra pedig a közönség szavazhat a Musical KiMitTud honlapján.

Minden produkcióról felvétel készül, és a kiesettek közül a videójuk alapján a honlapon a közönség plusz egy döntőst választhat ki. Minden jelentkező 2 db maximum 3 perces produkciót adhat elő. A szavazáshoz a honlapra minden kiesett versenyző mindkét produkcióját feltöltik, egy videóként szavazhatnak rá. A szavazás április 29-től május 5-ig tart, május 6-án kihirdetjük a továbbjutó versenyzőt. Így a Madách Színház Nagyszínpadán 15+1 fő versenyezhet 2020. május 23-án a végső győzelemért.

Díjazás:

A fődíj minden korcsoportban 1-1 millió forint, amelyet a nyertesek tanulmányaikra fordíthatnak. A döntőbe jutottak közül a közönség internetes szavazáson választja ki a közönségdíjast, aki szintén 1 millió forintos jutalomban részesül, amelyet ő is a tanulmányaira fordíthat. A közönségdíj a Ki mit tud? Gála-előadásán, 2020. június 26-án kerül átadásra. Amennyiben a tehetségkutató verseny beváltja a hozzáfűzött reményeinket, a következő évadban új produkciót hoz létre a Musical KiMitTud legtehetségesebb résztvevőivel.

Ide kapcsolódik:
Tihanyi Ákos: „A zenés színház a leggyorsabban fejlődő művészeti ág a világon”

Jelentkezés:

Jelentkezni 2019. december 6-ig lehet a Madách Színház weboldalán található űrlap kitöltésével és a jelentkező produkcióját bemutató maximum 2 db, egyenként maximum 3 perces videó feltöltésével. További tájékoztatás: musical_kimittud@madachszinhaz.hu

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.