Papageno Radio

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -

Intermezzo Kiállítják George W. Bush volt amerikai elnök háborús veteránokról készült festményeit

Kiállítják George W. Bush volt amerikai elnök háborús veteránokról készült festményeit

Portraits of Courage, azaz A bátorság portréi, címmel nyílik hamarosan kiállítás George W. Bush volt amerikai elnök háborús veteránokról készült festményeiből a washingtoni Kennedy Központban.

A fiatalabbik Bush olyan katonákat festett meg, akik mind elnöksége idején szolgáltak, és a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után, az általa indított afganisztáni vagy iraki hadjáratban szenvedtek maradandó testi vagy lelki sérüléseket. Modelljeivel személyesen is találkozott, de a portrék fotók alapján készültek.

George W. Bush a Fehér Házból való 2009-es távozása után kezdett el festeni: csendéleteket, tájképeket, állatokat, portrékat, köztük önarcképeket is, miután Winston Churchill 1948-ban megjelent, Painting as a Pastime című könyvét elolvasta és felismerte, hogy a festészet révén egyedülálló módon fejezheti ki magát az ember.

BUSH VÉDJEGYE, HOGY NEM ÍRJA ALÁ KÉPEIT, HANEM A 43-AS SZÁMMAL SZIGNÁLJA AZOKAT, EZZEL UTALVA ARRA, HOGY Ő VOLT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK 43. ELNÖKE.

Bush festményeit egyébként korábban már kiállították a texasi George W. Bush Elnöki Központban, 2017 elején pedig könyv formájában egy bestsellerré vált válogatás is megjelent belőlük.

Ide kapcsolódik:
Milyen hangszeren játsszon egy amerikai elnök?

A 66 katonaportré most október 7-től november 15-ig lesz látható a Kennedy Központban.

(Via Index)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X