Papageno Radio
Intermezzo Kiállítják George W. Bush volt amerikai elnök háborús veteránokról készült festményeit

Kiállítják George W. Bush volt amerikai elnök háborús veteránokról készült festményeit

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Portraits of Courage, azaz A bátorság portréi, címmel nyílik hamarosan kiállítás George W. Bush volt amerikai elnök háborús veteránokról készült festményeiből a washingtoni Kennedy Központban.

A fiatalabbik Bush olyan katonákat festett meg, akik mind elnöksége idején szolgáltak, és a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után, az általa indított afganisztáni vagy iraki hadjáratban szenvedtek maradandó testi vagy lelki sérüléseket. Modelljeivel személyesen is találkozott, de a portrék fotók alapján készültek.

George W. Bush a Fehér Házból való 2009-es távozása után kezdett el festeni: csendéleteket, tájképeket, állatokat, portrékat, köztük önarcképeket is, miután Winston Churchill 1948-ban megjelent, Painting as a Pastime című könyvét elolvasta és felismerte, hogy a festészet révén egyedülálló módon fejezheti ki magát az ember.

BUSH VÉDJEGYE, HOGY NEM ÍRJA ALÁ KÉPEIT, HANEM A 43-AS SZÁMMAL SZIGNÁLJA AZOKAT, EZZEL UTALVA ARRA, HOGY Ő VOLT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK 43. ELNÖKE.

Bush festményeit egyébként korábban már kiállították a texasi George W. Bush Elnöki Központban, 2017 elején pedig könyv formájában egy bestsellerré vált válogatás is megjelent belőlük.

Ide kapcsolódik:
Milyen hangszeren játsszon egy amerikai elnök?

A 66 katonaportré most október 7-től november 15-ig lesz látható a Kennedy Központban.

(Via Index)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X