Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. szeptember 18-24.

Programajánló – 2017. szeptember 18-24.

Itt az ősz, csalhatatlanul. A változékony időre változatlanul remek programokat ajánlunk.

szeptember 18.

Alex Hitchcock Quartet

- hirdetés -

A brit muzsikust a tenorszaxofon hihetetlen fiatal oroszlánjaként emlegetik a jazz világában, és valóban, ő a jelenlegi londoni színtér egyik legizgalmasabb figurája. Elég rákeresni a YouTube-on, egy pillanat alatt döbbent csenddel vegyes fejbólogatásban részesíthetjük önmagunkat. A jazz korszakaiból bátran merítő és azokat újragondoló zenekara sikert sikerre halmoz, csak idén két lemezt jelentet meg. Ugyanezen a napon az alig huszonéves Hitchcock workshopot is tart a hajó kiállítóterében.

- hirdetés -

mikor: 20.00; hol: A38; mennyi: 1000-2900 Ft; további információ

szeptember 19.

Libikóka Grecsó Krisztiánnal és Hrutka Róberttel

Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő. Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás, dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása az este, új írások és a szerzők közös dalai. Műhelytitkok és songok a Stop (hinták, apák, szerelmek) című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és novellák Grecsó Krisztián frissen megjelent új kötetéből, a Harminc év napsütésből, ebből a varázslatos kalendáriumból.

mikor: 19.30; hol: Magvető Café; mennyi: 2900 Ft; további információ

szeptember 20.

Kertesi Ingrid áriaestje

Pavarottira emlékezik Kertesi Ingrid

szeptember 21.

Kié lesz a Színikritikusok Díja?

38. Színikritikusdíj – különszám

szeptember 22.

A MÁV Szimfonikus Zenekar és Michaela Martin koncertje

A MÁV Szimfonikus Zenekar 2017/18-as évadának nyitó hangversenyén a 20. század híres örmény zeneszerzője, Aram Hacsaturján művészetét állítja a fókuszba, akinek ötletgazdagság, keleties színek, drámaiság és nagy kifejező erő jellemzik munkásságát. A Spartacus című balett nagy szerelmi jelenetének szenvedélyes zenéje rengetegszer felhangzik napjainkban is, egy híres filmsorozat kísérőzenéje is volt, a d-moll hegedűverseny pedig a hangszer repertoárjának becses darabja. A koncerten felhangzanak Brahms Magyar táncai is.

mikor: 19.00; hol: Zeneakadémia; mennyi: 3500-4500 Ft; további információ

szeptember 23.

Balázs Elemér születésnapi nagykoncertje

Balázs Elemér ünnepel

Somos Csaba és az Óbudai Danubia Zenekar

„Hát egy népdalt, azt csak tudsz, nem? Na azért.” Pontosabban azért, mert Kodály. Meg persze Bartók. Kimentek, gyűjtöttek, körmöltek, és rendszerbe szedtek: már csak így működött az agyuk, ilyen „poroszosan”. És milyen jó ez így, mert ez a rendszer túlélt számtalan másikat, két háborút, bombák és divatok robbanásait. Valamit nagyon elkaptak akkor ezek a huszonéves suhancok. Köszönjük fiúk!

mikor: 19.00; hol: BMC; mennyi: 2500 Ft; további információ

Mercedes Peón

Bár hispán napokban egész nyáron részesülhettünk a Despacito jóvoltából, ősszel a spanyolok legboszorkányosabb “kopasz énekesnője” érkezik a Müpába a fenti slágernél lényegesen kifinomultabb zenéjével. Nem nagyon tudunk olyan muzsikusról, aki a galíciai énekes- dudás- és ütőshagyományt ötvözi a kortárs elektronikus zenével. Peón ezúttal szeptemberben megjelenő, Deixaas című lemezés mutaatja be két énekes-szempleres-ütőssel kiegészülve.

mikor: 20.00; hol: Müpa; mennyi: 2200-3200 Ft; további információ

Ibéria – Európai Hidak 2017

szeptember 24.

Várjon Dénes és a Concerto Budapest

Bruckner Istennek ajánlott IX. szimfóniája előtt egy emlékezetesen hatásos, lírai zongoraverseny társul Mozart koncertjéhez Várjon Dénes előadásában, amelynek utolsó tizenhét üteméhez Bartóknak már csak az ütemvonalakat maradt ideje meghúzatni Péter fiával.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2200-5900 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.