Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Kettős születésnappal kezdi ünnepi évadát az Óbudai Társaskör

Kettős születésnappal kezdi ünnepi évadát az Óbudai Társaskör

Kettős születésnappal nyitja meg a 2018/2019-es évadot az Óbudai Társaskör, amely idén ünnepli harminc éves születésnapját kétszáz éves, klasszicista épületében, mely története során otthont adott fogadónak, vendéglőnek, kávéháznak, művelődési háznak…Harminc éve ebben a házban kezdte meg működését az Óbudai Társaskör. Az Ünnepi házimuzsika keretében a házhoz kötődő zenekarok játszanak majd és az este folyamán mindenki kap ajándékot: a közönség, a művészek és az ünnepelt, a Ház is.

- hirdetés -

Az évfordulók sorát folytatva, Fáy Miklós szerkesztésében ünneplik Leonard Bernstein 100. születésnapját.

Balogh Eszter, Falusi Mariann, László Boldizsár, Najbauer Lóránt, Lengyel Zoltán, a Sárik Péter Trió és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködésével hangzik el a születésnapi műsor.

- hirdetés -

Mécsesgyújtással és az örök utazó Szindbád-alak megelevenítésével emlékeznek Krúdy Gyula születésének 140. évfordulójára. A szerelmes vándor portréját Homérosz és Krúdy Gyula írásaival Rajkai Zoltán, Schumann és Schubert műveivel – dalban – Palerdi András mutatja be. Az est szerkesztője Hámori Máté, a dalokat Mali Emese kíséri. Emellett ingyenes programokkal készül október 14-én a Krúdy-negyed összes intézménye is, ahol zene, irodalom, gyerekprogram, kiállítás, tárlatvezetés, verklimuzsika és fiákeres utazás várja a látogatókat.

Mi a Bernstein-titok?

Zenekari születésnap nélkül ritkán telik el egy hónap – októberben a Semmelweis Vonósnégyes ünnepli az Óbudai Társaskör színpadán 35. születésnapját, neves művészbarátaik közreműködésével. A Fehéren feketén című új sorozat is várja a vendégeket: öt művészt kértek fel, hogy játsszon a Társaskör új Steinway D-modell zongoráján, elsőként Prunyi Ilonát. A koncerteken Bolla Milán mond bevezetőt.

Báll Dávid: „Pénz és kapcsolatok hiányában ne is álmodjon senki igazi ismertségről”

Az új évadban is megtalálják kedvenc sorozataikat az érdeklődők: idén is folytatódik a Házimuzsika – az első esten a 2017-ben alakult Szigeti Quartet játszik, akik egy kiváló kamarapartnert kértek fel Gulyás Márta személyében a koncertre.

A koncerttel Debussy halálának 100. évfordulójára emlékeznek.

Folytatódik Lakatos György vezetésével a „nyitott zeneiskola”, a Mozart Klub, ahol különféle izgalmas zenei fogalmakkal találkozhatnak a muzsika iránt érdeklődők. A Liszt Ferenc Kamarazenekar rendezésében és közreműködésével új évadát kezdi a BarokkPlusz sorozat is. Első koncertjükön két egészen fiatal hegedűst látnak vendégül: Kelemen Gáspárt és Gertler Teót, a Fehér Ilona Hegedűverseny díjazottjait. A felnőtteknek szóló koncert mellett megtalálják a zenekar matinékoncertjét is, ahol az ősz vidám és borongós hangulatait idézik fel zenével, mesével, rajzzal.

Nagydíjas lett Teo Gertler Lengyelország egyik legrangosabb hegedűversenyén

Családi körben címmel Wolf Kati énekli népszerű dalait Neumann Balázs zongorakíséretével. Édesapja, Wolf Péter műveit is előadja az énekesnő, melyeket maga, Wolf Péter kísér. A Társaskörben jól ismert Miből lesz a cserebogár? operás sorozat szereplői emlékeznek a tavaly elhunyt Fehér Andrásra. Az esten mesterük kedvenc zenei részleteiből, Bizet, Donizetti, Mozart, Puccini, Rossini és Verdi operáiból válogatnak. Szutrély Katalin dalestjén Haydn, Schubert, Schumann, Liszt dalait és dalciklusokat hallhatnak. Az énekesnőt Fülöp Andrea kíséri zongorán.

Különlegességként felnőtteknek ajánlják az Óbudai Társaskör Galéria októberi kiállítását Háborús és pszichoanalitikus széljegyzetek – Michel Fingesten grafikái a Ztichlá klika Galéria gyűjteményéből címmel. A művész az Osztrák-Magyar Monarchia egyik cseh kisvárosából származott, de Berlinben élt és alkotott, így az 1920–1930-as évek Berlinjének egyik legismertebb grafikusa volt. Képei Prágából, Jan Placák gyűjteményéből érkeznek.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.