Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Da capo, avagy a héten történt!

Da capo, avagy a héten történt!

2017 25. hetében (június 19-25.) volt okunk nem kevés örömre, büszkeségre, meghökkenésre és szomorúságra.

- hirdetés -

Kovalik Balázs (nyitóképünkön) rendezésével nyitja meg kapuit a felújított Markgräfliches Opernhaus a bajorországi Bayreuthban. A 2018. április 12-re tervezett ünnepélyes megnyitón a müncheni August Everding Theaterakademie mesterszakos hallgatói Johann Adolph Hasse Artaserse című operáját adják elő.

- hirdetés -

A Múzeumok Éjszakájára jelentek meg a Lajtha László-emlékérmék. A korlátozott példányszámú érméken a választott motívum Lajtha László munkásságának egyik meghatározó elemére, a néptánc- és népzene-kutatásra, -gyűjtésre utal, amelyért 1951-ben Kossuth-díjjal jutalmazták. Lajtha születésének 125. évfordulója alkalmából szobrot is avattak az MTA Zenetudományi Intézetében június 24-én.

Lajta-emlékérmet bocsájt ki a Nemzeti Bank

Zemlényi Eszter újabb remek versenyeredményéhez pedig ezúton is gratulálunk!

Zemlényi Eszter újabb nemzetközi sikere

A hét talán legnagyobb horderejű nemzetközi híre egy amerikai muzikológus Kioto-díja volt. A paán Nobelnek is nevetett elismerést az a Richard Taruskin kapta, aki a Magyar Tudományos Akadémiának is tiszteleti tagja.

Zenetudós kapta a japán Nobel-díjat

Richard Toop muzikológust, Karlheinz Stockhausen tanársegédjét, valamint az egyik legmeghatározóbb Ligeti György életéről és munkásságáról készült monográfia szerzőjét 71 éves korában, ausztráliai otthonában érte a halál.

Elhunyt az egyik legfontosabb Ligeti-monográfia szerzője

A leggyorsabb ujjú zongorista után jöhet a legmagasabbról induló tandemugrás közben meztelenül zenélő muzsikus! A fiatal ausztrál brácsás azonban jótékonysági céllal ugrik a gépből, az általa választott, őt is érintő ügy nem csupán a férfiakat érinti.

Újabb furcsa világrekord-kísérlet egy jó ügyért

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!