Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Da capo, avagy ez történt a héten

Da capo, avagy ez történt a héten

2018 8. hetében két jelentős sikerről, Demény Balázs versenygyőzelméről és Várjon Dénes díjáról számolhattunk be, de mindent felülírt két gyászhír. Ezen a héten elvesztettük Melis Lászlót és Kallós Zoltánt.

- hirdetés -

Demény Balázs újabb sikerével kezdődött a hét. A fiatal zongoraművész nemzedéke egyik kiemelkedő tehetségének számít. Az Alink-Argerich Alapítvány részeként megvalósuló megmérettetésre, amely Franciaország egyik legjelentősebb versenye, Demény Balázs korcsoportjában 56 zongorista jelentkezett. A kétfordulós verseny második körébe mindössze hat versenyző jutott.

Demény Balázs nyerte a Lagny-sur-Marne-i Nemzetközi Zongoraversenyt

- hirdetés -

A héten egy másik büszkeségre okot adó díjról is beszámoltunk. A zsűri február 15-én nyilvánosságra hozott döntése szerint a Német Zenekritikusok Díjával elismertek között van Várjon Dénes, Tabea Zimmermann és Jörg Widmann Hol volt, hol nem volt… címmel a német Myrios lemezkiadónál pár hete megjelent CD-je, amelyen a trió Mozart-, Schumann- és Widmann- műveket szólaltat meg.

Várjon Dénes kapta a Német Zenekritikusok Díját

Egy érdekes kutatás eredményét és egy zenész megfontolandó véleményét is megosztottuk olvasóinkkal. A felmérés a kamasz- és a felnőttkori zenei ízlés összefüggéseire világít rá.

A kamaszkori zenei ízlés mindent meghatároz

A zene segíthet a zene a stressz oldásában, az intellektuális, a társas kapcsolatok és az egyéni fejlődésben is szerepet kaphat, hiszen javítható általa az érzékelés, a nyelvi és az olvasási képesség is. Mindezt egy angol zenész is megerősíti.

A zene segíti a gyerekek mentális egészségét is

De ez a hét sem múlt el szomorú hírek nélkül. Elhunyt egy sokoldalú, sok műfajban alkotó zeneszerző, Melis László.

Elhunyt Melis László zeneszerző

Föl sem ocsúdhattunk a sokkból: Kallós Zoltán gyászhírét közöltük.

Elhunyt Kallós Zoltán erdélyi néprajzkutató

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!