Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo A hét, amikor lappangó titkok kerültek napvilágra – heti hírösszefoglaló

A hét, amikor lappangó titkok kerültek napvilágra – heti hírösszefoglaló

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2019 huszonnegyedik hetében rejtélyes festmény került elő egy Czóbel-kép hátoldaláról, és megtalálták Moholy-Nagy László elveszettnek hitt kísérleti filmjét, továbbá két fontos díjat is átadtak.

A hét blogja: Képzőművészeti aktuál

Blogunk a hazai kortárs képzőművészet legaktuálisabb folyamatait szeretné különböző aspektusokból körbejárni. Bemutatunk új tendenciákat, fiatal művészeket, a kortárs képzőművészeti élet független, önszerveződő képviselőit. Legutóbb a pályakezdő fotóművészek támogatását szolgáló Vesc-Art fotópályázati díj döntőseit mutattuk be.

- hirdetés -

Véget ért a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó, a szakmai és a közönségzsűri, továbbá más testületek díjait a Kodály Központban megrendezett gálán adták át. A legjobb színházi zenéért járó elismerést és az első ízben átadott Papageno-különdíjat a Radnóti Színház 10 című előadásának zenéjét komponáló Cári Tibor kapta.

Ide kapcsolódik:
Átadták a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjait

Ember Sári vehette át a tízezer euróval járó Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat a budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban, ahol a pályázat hat döntősének munkáiból kiállítás is nyílt. Az immár ötödik alkalommal odaítélt díj jelentősen erősíti az Írország és Magyarország között kulturális kapcsolatokat – méltatta az elismerés jelentőségét a díjátadón Írország magyarországi nagykövete.

Ide kapcsolódik:
Ember Sári nyerte a 2019-es Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat

Gyászol a filmes és a színházi világ : 96 évesen elhunyt Franco Zeffirelli, akit leginkább látványos Shakespeare-adaptációiról ismertünk. Egy férjes asszony és egy nős férfi házasságon kívüli gyermekeként látta meg a világot Firenzében 1923-ban, egyes kutatások szerint Leonardo de Vinci leszármazottja. Mivel anyja a vér szerinti apa vezetéknevét nem adhatta a kisfiúnak, Mozart Idomeneo című operájának Zeffiretti című áriáját választotta, ezt írták el anyakönyvezéskor.

Ide kapcsolódik:
Ma lenne 97 éves Franco Zeffirelli

 

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X