Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Magyar művészek a régió nagy fesztiváljain – heti hírösszefoglaló

Magyar művészek a régió nagy fesztiváljain – heti hírösszefoglaló

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2019 huszonkilencedik hetében eddig két önálló alkotásként ismert Cézanne-akvarellről derült ki, hogy egy művet alkotnak, és újabb galéria nyitotta meg kapuit a berlini Múzeumszigeten, diplomakiállítás helyett pedig kihalás-performansszal tiltakozott egy dán divattervező. Megépült a napelemes Van Gogh kerékpárút a festő szülővárosában, és Paul McCartney musicalt ír egy Frank Capra-filmklasszikusból.

A hét blogja: A hét kortárs zeneműve

Blogunkban a hazai kortárs zene legjelentősebb alkotásait mutatjuk be a szerzők személyes ajánlásával.

A montenegrói Magyar Kulturális Évad részeként június 20-tól szeptemberig számos hazai előadó mutatkozik be Kotorban a Magyar Kulturális Hetek keretében, ahol operett előadás, könnyűzenei és jazzkoncertek valamint filmvetítések is várják a közönséget. A KotorArt nemzetközi művészeti fesztivál az ország és a régió egyik legnagyobb és legjelentősebb fesztiválja, amely minden nyáron közel 200 programot kínál több tízezer látogatójának. Július 21-én az Óbudai Danubia Zenekar Liszt, Bartók, Erkel, Kodály és Nina Perović műveivel lép fel a fesztiválon.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Montenegróban koncertezik az Óbudai Danubia Zenekar

Idén július 19-28. között kerül sor a Galway Flute Festivalra a svájci Weggisben, melynek egyik koncertező vendége, a Budapesti Fuvola Akadémia alapítója, Szilágyi Szabolcs lesz.

Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje is meghívást kapott az augusztus 9-én kezdődő Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválra. A Tünet Együttes munkáját nyomon követő film a mustra Kritikusok Hete programjában lesz először látható. A Tünet Együttes Szabó Réka rendezésében 2015-ben mutatta be a Sóvirág című előadást a Vígszínház Házi Színpadán, Cuhorka Emesével és a 90 éves Fahidi Évával a főszerepben. Az előadás azóta is repertoáron van, sőt Bécsben, Szabadkán és Berlinben is játszották. Szabó Réka A létezés eufóriája című egészestés dokumentumfilmje az előadás próbafolyamatát követi végig. A film a szarajevói fesztivál programjában is szerepel.

Ide kapcsolódik:
A Locarnói Filmfesztiválra kapott meghívást Szabó Réka alkotása

A magyar kultúra és tudomány jelentős alkotóit veszítettük el a héten: elhunyt Heller Ágnes filozófus, esztéta, valamint Nemcsics Antal festőművész, akinek műveivel minden nap találkozhatunk.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X