Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Da capo, avagy a héten történt

Da capo, avagy a héten történt

2017 27. hete (július 3-9.) sem arról szólt, hogy bekövetkezett volna a nyári uborkaszezon. Ezúttal sem csupán híreket mondtunk.

- hirdetés -

Hanem megmutattuk, mi zajlik hétfőtől péntekig a nap 24 órájában a világ talán legismertebb operaházának, a New York-i Metropolitannek a falai között. Bár a filmben olyan hírességek is felbukkannak, mint Esa-Pekka Salonen és Misty Copeland, de alapvetően a munkás hétköznapokat mutatják be a készítők.

Mi történik a Met színfalai mögött?

- hirdetés -

A héten ünnepelték az Egyesült Államokban a Függetlenségi nyilatkozat aláírásának ünnepét. Ennek kapcsán néztünk utána az amerikai elnökök muzikalitásának. Meglepő tényekre és képes-hangos bizonyítékokra bukkantunk.

Milyen hangszeren játsszon egy amerikai elnök?

Egyáltalán nem ünneprontás volt a cél azzal, hogy az amerikai és a kanadai himnusz európai zenei gyökereit kutattuk fel.

Lopás vagy kreatív kölcsönzés?

William Shakespeare és kortársai is sokat kölcsönöztek egymástól. A Madách Színházban július közepéig még néhány alkalommal látható a Szerelmes Shakespeare, amelynek kapcsán a drámaírót játszó Nagy Sándorral beszélgettünk.

Egy este két szerepben

A nyár a színek, illatok, ízek hónapja is, úgyhogy – egy szép képzavart ideillesztve – a gasztronómiához is igyekeztünk megtalálni a zene(történet)i szemszöget. Érzésünk szerint sikerült.

Énekelhető hangjegyek a késpengén

Úgyhogy jó ebédhez/vacsorához szóljon a nóta!

Klasszikus a Big Machez

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.