Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye Frissülj fel komolyzenével a Művészetek Völgyében!

Frissülj fel komolyzenével a Művészetek Völgyében!

A Művészetek Völgye látogatói közül sokan a Papageno Klasszik műsorain keresztül ismerkednek meg először a klasszikus zenével. A Papageno zenei műsorkínálatára hatványozottan igaz, hogy minden korosztály, az egészen fiatalok, a kisgyermekes családok és az idősebb generáció is megtalálja a számára érdekes programokat – mindenki együtt hallgathatja a színes, rendhagyó előadásokat és a különleges koncerteket.

- hirdetés -

A tavalyi évhez képest idén még többen látogattak el a Művészetek Völgyében a Papageno Klasszik által bemutatott koncertekre. Múlt héten pénteken a Kruppa Kvartett és Rohmann Ditta koncertje indította a vigántpetendi templom programját, szombaton Balog József Gershwin és Wolf Péter átiratait felvonultató műsorát teltházzal és visszatapssal jutalmazta a lelkes hallgatóság.

Rohmann Ditta is fellép a Művészetek Völgyében

- hirdetés -

Vasárnap a két Junior Príma díjas ifjú, Szabó Marcell és Baranyai Barnabás koncertezett, de a kétszeres Artisjus-díjas művész, a magyar kortárszene elkötelezett híve, Matuz Gergely is fellépett a Papageno Klasszik színpadán. A barokk fuvolazenén volt ugyan a hangsúly, de két kortárs darabot is hallhatott a közönség. Matuz Gergely kedvcsináló felvezetőit nagy érdeklődéssel fogadta a hallgatóság, amiből többek között az is kiderült, hogy az Orlando furioso időkezelésére igencsak hasonlít Tarantino filmjeinek váltakozó idősíkjaira.

Tóth Endre zenetörténész és Szalai Éva zongoraművész előadás-sorozata tegnap ért véget. Tavaly a nagy zeneszerzőket vették számba, az idén pedig egy játékosabb témát, az állathangok komolyzenei megjelenését vizsgálták, amivel ismét nagyon jól megtalálták a közönség szívéhez vezető utat. A sorozat, a nagy sikerre való tekintettel várhatóan Budapesten is folytatódik.

Devich Gergely és Zsoldos Bálint különösen megkapó koncertje után a Romantikus triók előadása is elbűvölte a közönséget, ami jelzi, hogy a romantika népszerűsége még mindig töretlen. Az erre az alkalomra összeálló nemzetközi trió a zongorairodalomban járatosaknak és a műfajjal még csak ismerkedőknek is maradandó élményt kínált a Művészetek Völgyében. A tajvani születésű, évek óta Magyarországon élő zongoraművésznő, Hsin-Ni Liu felsőfokú zenei tanulmányait az Amerikai Egyesült Államokban végezte, itt találkozott a kamarakoncert másik két kiváló zenészével, Stephanie Matthews-zal és Reenat Pinchasszal.

Koltai Katalin ma műsorra tűzött önálló gitárestje mellett igazi kuriózum Illés Szabolcs holnapi korhű barokk koncertje, ami még a klasszikus zenében jártas zenekedvelőknek is tartogathat meglepetéseket, a műfajjal most ismerkedőknek pedig egyedülálló élményt kínál.

Nem túlzás dr. Pap Jánost, azaz Pap Janót Völgylegendának titulálni. A Völgy életének Pap Janó elmaradhatatlanul fontos szereplője. Első unokája születésének híre egészen pontosan egy éve és egy napja a Völgyben tartott előadása közben érte. A legendás akusztikaprofesszor a fesztivál kezdeteitől fogva fellép a programsorozatban. Nagy megtiszteltetés, hogy idén a Papageno Klasszik helyszínén a vigántpetendi templomban kerülhet sor az előadásaira.

Szombaton a multiinstrumentalista tehetség, generációjának egyik legsokoldalúbb, legizgalmasabb zenei kiválósága, Várallyay Petra klaszikus zenei oldalát ismerheti meg közönség, aki ezúttal hegedűn fog játszani.

Vasárnap a Papageno az opera műfaját is elhozza a Völgybe. Opera két főre címmel  nemzetközi versenyek sokszoros díjazottja, Zemlényi Eszter szoprán és Yanis Behabdallah francia-magyar-marokkói tenor énekel Kéry Tamás zongoraművész kíséretében.

A Papageno Klasszik programjairól itt tájékozódhat.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!