Papageno Radio
- hirdetés -
Zene Ők 2020 legsikeresebb fiatal zeneművészei

Ők 2020 legsikeresebb fiatal zeneművészei

Fiatal zeneművészeink idén is számos okot adtak arra, hogy büszkén tekintsünk a jövőbe: nívós versenyeken értek el kimagasló sikereket, felhívva ezzel a világ figyelmét hazánk kifogyhatatlan zenei kincseire és felbecsülhetetlen értékű hagyományaira. Vegyük sorra a kiemelkedő fiatal muzsikusok elismeréseit, melyekről idén beszámolhattunk olvasóinknak. Tekintve, hogy a lista nem rangsor, így legjobb szándékunk ellenére sem lehet teljes. Amennyiben hozzáírnátok, akkor a cikk alatti Facebook kommentben várjuk az ajánlásokat.  

  • A Cziffra Fesztivál Tehetség-díjat Kovács Gergely Junior Prima díjas zongoraművész és Pálfalvi Tamás trombitaművész vehette át. A 18 év alattiaknak járó Ifjú Tehetség Díjat Gyúró András (ütőhangszer), illetve megosztott formában Haraszti Emma (hegedű) és Dénes András (harsona) érdemelte ki.

Oroszlánköröm című tematikus blogunkban fiatal tehetségekkel készült interjúink olvashatók.

  • Teljes Fischer Annie-ösztöndíjban részesült Balogh Ádám (zongora), Szabó Ildikó (cselló) és Zászkaliczky András Pál (oboa). Békéssy Lili (muzikológus), Molnár Viktor (zeneszerző) és Ozsvárt Viktória (muzikológus) elnyerték a teljes Kodály Zoltán-ösztöndíjat, míg ifj. Oláh Kálmánt (szaxofon), Szabó Dániel Ferencet (dob) és Varga Balázst (gitár) Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjjal jutalmazták.
- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Egyedüli magyarként jutott tovább Balogh Ádám a Honens Nemzetközi Zongoraversenyen

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Vida Mónika Ruth bejutott a Nemzetközi Chopin Verseny élő válogatójába

  • Első alkalommal adták át a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat, mellyel a Virtuózok korcsoportgyőzteseit, Boros Misi és Balázs-Piri Soma zongoraművészeket tüntették ki.
  • A brüsszeli Nemzetközi Grumiaux Versenyen a Virtuózokból ismert Abouzahra testvérek értek el szép eredményeket. Abouzahra Amira a 14–17 évesek korcsoportjában legfiatalabb résztvevőként 1. díjat nyert, míg Abouzahra Mariam a 11–13 évesek korcsoportjában második legfiatalabb résztvevőként a 2. díjat hozta el.

Ide kapcsolódik:
Abouzahra Amira és Mariam is kivette a részét a Szokolay-életmű megörökítéséből

  • Szurcsik Jázmin két nemzetközi klarinétversenyen is sikeresen szerepelt. A ClarinetOnline nevű megmérettetésen az első díjat hozta el a legkisebbek között, a 16. Saverio Mercadante nemzetközi klarinétversenyen pedig a dobogó második fokára állhatott.
  • Bubreg Bence a Silverstein Nemzetközi Klarinétversenyt nyerte meg a kategóriájában.
  • Hontvári Gábor a világ egyik legrangosabb karmesterversenyén került fel a dobogó második fokára a német Johannes Zahnnal megosztva.
  • A fiatal magyar művészek közül elsőként Rajna Martin és Kecskés D. Balázs is bekerült az Eötvös Alapítvány mentorprogramjába.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!